Jazz aan de Waterweg wil jazz goed op de kaart zetten of nieuw leven in blazen. Dat doen we door amateur jazz muzikanten met elkaar in contact te brengen in een jazz band. Samen repeteren, beter worden en misschien optreden.

We sluiten aan bij publiekelijke evenementen, festivals en feesten in de stad. We organiseren zelf concerten, evenementen en optredens ondermeer in ons jazzcafe waar ook andere bands kunnen komen spelen. Dat doen we echter ook  door Jazzmuzikanten bij elkaar brengen in combo’s en een professionele ‘bigband’.  Onze stichting wil voor dit doel de faciliteiten organiseren en optredens en concerten mogelijk maken voor onze muzikanten maar ook voor andere bands. Wel JAZZ  !!

 

Veel muzikanten hebben zich aangemeld actief of omdat ze door mij benaderd werden. Er blijft veel onduidelijkheid over de bedoeling. De communicatie blijft helder, transparant en inspirerend.

10 Juni jl. hebben we een Jazztival georganiseerd wat een groot succes was en zeker naar meer smaakt.

Een aantal van “onze” bands hebben daar aan meegedaan.

Wat me zeker niet is meegevallen is de vrijblijvendheid waarmee sommige muzikanten zich aanmelden om mee te doen. Wanneer er, soms na lange tijd een band bij elkaar is, wordt van de muzikanten behalve muzikale inzet ook vooral inlevingsvermogen in anderen, de wil om er met de nieuwe bandcollega’s wat van proberen te maken (dat duurt minstens 2 maanden om er achter te komen) en enige flexibiliteit verwacht.

Om de vrijblijvendheid te tackelen hebben we geprobeerd d.m.v. een “ vrijwillige “ donatie muzikanten te binden. Dat werkte niet.

Jullie kunnen opnieuw aangeven interesse te hebben om in een nieuwe band mee te doen.

Misschien wil je ook anderen in je netwerk eens polsen ?

X