Over Ons

Steun onze prachtige activiteiten en doelstellingen

Jazz aan de Waterweg

Jazz aan de Waterweg heeft als doel Jazzmuzikanten bij elkaar te brengen in combo’s en een top ‘bigband’. Onze stichting wil voor dit doel de faciliteiten scheppen en optredens en concerten mogelijk maken voor onze muzikanten !!

Jazz aan de Waterweg heeft ook een Young Talent Jazz Band in haar gelederen en werkt nauw samen met de stichting (Den Haag) Young Talent Jazz.

Jazz aan de Waterweg

Zet Jazz op de kaart

Big Band Jazz aan de Waterweg wil jazz in de grote regio Rotterdam- Den Haag op de kaart zetten. JadW stelt combo’s en de big band samen waarbij de aanpak en uitvoering draait om jazz en zang.

Jazz combo’s onder de hoede van JadW bepalen zelf het repertoire en de muzikale richting. Regelmatig wordt er gerepeteerd. Wanneer een nieuwe band start is er (indien gewenst) een bandcoach. Dat is een professionele jazz muzikant die helpt de basis voor de nieuwe band te leggen.

De Big Band, die inmiddels een goede semiprofessionele reputatie heeft opgebouwd, functioneert onder een autonoom bandbestuur samengesteld uit de groep muzikanten.

De kosten die gemaakt worden door of voor een band worden door de deelnemende muzikanten gedeeld. Deze kosten zijn bijvoorbeeld de bandcoach (combo’s) , dirigent (Big Band) en huur repetitieruimte maar ook bijvoorbeeld bladmuziek of het geluid bij optredens.

De overhead kosten worden indien mogelijk zoveel mogelijk over alle, actief of even in-actief, muzikanten omgeslagen middels een jaarlijks donatie aan de stichting van 50 euro (ongeveer 4 euro per maand).

Iedere muzikant kan dus pas meedoen wanneer de donatie voldaan is !!

Iedere eerste donderdag van de maand vindt er een (jazz) muzikanten inloop plaats in muziekcafé De Hommel in Vlaardingen. Muzikanten kunnen dan komen jammen onder begeleiding van een aanwezige ritmesectie.

Aanmelden en nieuwsbrief

Word onderdeel van onze groep om uw carrière te bevorderen.