Young Talent JAZZ

We helpen jou je muzikale talent te ontwikkelen en te werken aan je droom

Nieuw bij Jazz aan de waterweg

Sinds kort heeft JadW ook een orkest voor jonge zeer getalenteerde muzikanten in onze gelederen en deze groep willen we een extra activiteit op hun reguliere muzikale activiteiten bieden om zich meer en breder te bekwamen. Samen met de Haagse stichting Youg Talent Jazz werken we zeer intensief aan dit project.

De talenten kunnen zich, door in een orkest met elkaar jazz te spelen, breder ontwikkelen, verder bekwamen en worden uitgedaagd en er wordt een ambitie geboden. In het orkest wordt aandacht gegeven aan sectie ontwikkeling / repetities, er worden soloprojecten gedaan dus een solist met een kleiner combo, en er worden workshops, inloopmiddagen, masterclasses etc. georganiseerd. Stichting breed !

Talentontwikkeling

Kernwoorden:

Kennismaken met leuke muziek, je bekwamen door samenspel met anderen waaronder conservatorium muzikanten, vormgeven, excelleren, gedrevenheid ontwikkelen, werken aan zelfvertrouwen, ervaren, anderen inspireren maar vooral ook genieten. In een ontspannen sfeer waar het prettig is en veilig voor iedereen.

YTJB

Wil je komen proberen in onze Young Talent Jazz Band (als extra muziek activiteit op je andere muziek activiteiten) registreer je dan en kom bijvoorbeeld naar een repetitie kijken of naar een concert. Ook audities kan je je voor opgeven. Eventueel kunnen we je ook aan een huur instrument helpen mocht je een ander instrument uit willen proberen.

Het project

Binnen de stichting Jazz aan de Waterweg is een Young Talent Band opgenomen in de activiteiten.
Het is een ex Codarts band die de stichting voortzet omdat Codarts om financiële redenen met deze big band gestopt is.

We willen met deze groep van 18 muzikanten (inmiddels ook studenten van andere conservatoriums en VO instellingen uit de omgeving én door ons gescoute talenten) gaan voorbereiden en repeteren voor optredens waarvoor we al gevraagd zijn en waarvoor we nog gevraagd zullen worden of waarvoor we ons gaan aanmelden De activiteiten zijn eind lente begin zomer. Optreden en mee doen aan concerten, festivals en concoursen.

We zijn dan de enige Young Talent Jazz Band in Rotterdam / Den Haag met studenten van het Koninklijk Conservatorium en Codarts.

Op projectbasis zouden we graag een artistiek leider / dirigent vragen en de muzikanten een kleine onkosten vergoeding willen bieden. Vaak jonge mensen met weinig geld.

Ook is er een muzikant die baritonsaxofoon zou moeten spelen en er zelf geen heeft ook dat hebben we op de begroting gezet. Voordeel van een “eigen” baritonsaxofoon is dat we bij volgende projecten de baritonsaxofoon ook kunnen inzetten. Er ontstaat door deze eerste opzet een continuüm met steeds weer nieuwe muzikanten door doorstroming en doorselectering.

Achtergrond project

Het werven van muzikanten gebeurt via sociale media. Binnen ons netwerk kwamen studenten van Codarts. Inmiddels hebben we een netwerk van veel studenten onder meer van het Koninklijk Conservatorium uit Den Haag, Conservatorium Utrecht en van 2 VO scholen, de HAVO VWO van Muziek en Dans (Rotterdam) en de School voor jong Talent (HAVO VWO Den Haag; KonCon).

Onze zeer actieve talentscouting leidt ook al tot nieuwe deelnemers (supertalenten)
Ook treden we in contact met voor ons belangrijke potentiele netwerkpartners zoals Rotterdam Jazz international, Northsea Around Town en het SKVR waar vruchtbare samenwerkingen uit ontstaan (concerten en samenwerking met talenten uit de achterban van deze organisaties bijvoorbeeld)

Contact:

Edwin van den Ende (voorzitter Jazz aan de Waterweg)
info@jazzaandewaterweg.nl
06 33163159

Aanmelden en nieuwsbrief

Word onderdeel van onze groep om uw carrière te bevorderen.